Hembrugterrein

hembrugterreinDe gebouwen van Taets maken deel uit van het inspirerende industriële erfgoed op het Hembrugterrein. Dit monumentale industrieterrein uit 1897 ligt aan de rand van Amsterdam direct aan het Noordzeekanaal. Het vormt het hart van het Unesco wereld erfgoed, de ‘Stelling van Amsterdam’ en is de nieuwe levendige culturele broedplaats van de stad.

Broedplaats voor creatieve ondernemers

In 2004 ontdekte Taets dit toen nog ontoegankelijke terrein. In die tijd was dit gebied eigendom van het Ministerie van Defensie en werd het streng bewaakt. Taets’ galerie was het eerste culturele initiatief op het Hembrugterrein dat toen nog vol vervallen gebouwen stond en waar de explosieven nog in de grond zaten. Sindsdien is het uitgegroeid tot een broedplaats voor creatieve ondernemers, sociale entrepreneurs en culturele instellingen. Het terrein heeft daarbij haar oude magie niet verloren.

Het Hembrugterrein heeft een aantal bijzondere restaurants en cafés, verschillende musea, een klein podium, kunst en designwinkels, en er worden concerten en festivals georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.hembrugterrein.com