Informatie aanvragen

Authentiek industrieel pand met zowel van binnen
als van buiten een rauw karakter.

Voor grote evenementen zoals congressen, personeelsfeesten en beurzen.
Informatie aanvragen

Project.Fabriek in het kort

Onze meest rauwe en stoere locatie, de Project.Fabriek (2.500 m2), heeft een heel andere uitstraling dan de andere panden. Dit pand is stoer, authentiek en industrieel van buiten én binnen. Door verschillen in de bouwstijl is de Project.Fabriek op te delen in twee gedeeltes. Het grootste voorste gedeelte, Fabriekshal Pand 436, heeft een bijzonder bijna gewelfd plafond. Het achterste gedeelte, de Kathedraal Pand 72, is het smalst maar het hoogst. Hier is het plafond van hout, het heeft een indrukwekkend twaalf meter hoog puntdak dat steunt op houten dwarsbalken. Dit grove en stoere decor zorgt voor een unieke ervaring tijdens een zakelijke bijeenkomst, bedrijfsfeest of tentoonstelling. Met wat simpele belichting of goed gekozen meubilair geeft de Project.Fabriek elke bezoeker echt een magisch gevoel.

Factory Hall

Kathedraal

Oppervlakte: 1500 m2
Afmetingen (l x b): 34 x 43
Oppervlakte: 500 m2
Afmetingen (l x b): 34 x 15
Plenair: 650 personen Plenair: 450 personen
Diner: 750 personen Diner: 300 personen
Feest: 1.400 personen Feest: 500 personen

 

Historie

De Project.Fabriek was een fabriek waar projectielen werden gemaakt, hier werden hulzen geperst van wel een meter hoog. Toen de fabriek dicht ging hebben ze alles achtergelaten zoals het was. De spullen van waarde zijn eruit gehaald, daarna is de deur dichtgetrokken en is er jarenlang niet naar het gebouw omgekeken.

Na een behoorlijke renovatie is De Project.Fabriek, de nieuwe locatie op het Hembrugterrein klaar voor evenementen. De steigers zijn weg, de rook is opgetrokken en de oude fabriekshal ziet er beter uit dan ooit.

Faciliteiten

  • 1 productiekantoor
  • 4 vrouwen toiletten, 4 mannen toiletten en 1 mindervalide toilet
  • Krachtstroom
  • Deels voorzien van werkverlichting
  • Deels voorzien van sfeerverlichting (kathedraal)
  • Hoogte meer dan 8 meter

 

Downloads

Wilt u de plattegronden (2D en 3D) inclusief alle foto’s van de Project.Fabriek downloaden?
Vul uw e-mailadres in en wij mailen u deze automatisch toe.

Uw naam: * *

Uw e-mail: *


Nieuwe rauwe evenementenlocatie op het Hembrugterrein

Introductie

We nemen u mee achter de steigers van de Projectielen Fabriek, een oude munitiefabriek op het Hembrugterrein. De loods is in beheer van Projectbureau HEMbrug, die voor de exploitatie de handen ineen heeft geslagen met Taets Art & Event Park. De Projectielen Fabriek is in juni 2016 officieel open gegaan.

“Het gebouw hing vol leidingen en kanalen. Het leeghalen van het gebouw is eigenlijk het meeste werk geweest.” Marsha Kracht, betrokken bij de ontwikkeling van het Hembrugterrein, leidt ons rond door de hal. Af en toe klinkt het snerpende geluid van een slijptol die woest vonkenspuwend de resten overtollig metaal wegzaagt. “Dit was een fabriek waar projectielen werden gemaakt, hier werden hulzen geperst van wel een meter hoog. Toen de fabriek dicht ging hebben ze alles achtergelaten zoals het was. De spullen van waarde zijn eruit gehaald, daarna is de deur dichtgetrokken en is er jarenlang niet naar het gebouw omgekeken.”

projectielen fabriek 7

“De nieuwe locatie heeft een heel andere uitstraling dan de huidige evenementengebouwen op het Hembrugterrein. De Projectielen Fabriek is minder clean, authentiek industrieel van buiten én van binnen, maar een unieke evenementenlocatie op het terrein.”

Hembrugterrein

De Projectielen Fabriek staat op het Hembrugterrein, een oud defensieterrein in Zaanstad, aan de ring van Amsterdam. Taets Art & Event Park en Projectbureau HEMbrug zien samen kansen in de oude fabriek. Taets zal de ruimte commercieel exploiteren, terwijl Projectbureau HEMbrug ruimte biedt aan cultuur. De nieuwe locatie heeft een heel andere uitstraling dan de huidige evenementengebouwen op het Hembrugterrein. De Projectielen Fabriek is minder clean, authentiek industrieel van buiten én van binnen. Het bouwmateriaal en de rauwheid zijn het decor, vertelt Joost van Nieuwenhuizen van Taets.

Taets Art and Event Park

“Net als het Hembrugterrein staat Taets Art & Event Park al sinds 2003 in de spreekwoordelijke steigers en blijven wij ontwikkelen en verbeteren. We zijn in twaalf jaar tijd gegroeid van 400 vierkante meter in één pand, naar 12.000 vierkante meter evenementenruimte in vijf panden. De Projectielen Fabriek is een hele mooie ruwe uitbreiding op ons huidige aanbod. Het gebrek aan basisfaciliteiten zou echter geen showstopper moeten zijn. Daarom investeert Taets in onder andere een verwarmingssysteem voor de Projectielen Fabriek.”

projectielen fabriek 8

“De Projectielenfabriek werd voor het eerst in gebruik genomen tijdens het culturele event Art Zaanstad, op 12, 13 en 14 juni 2016. Sindsdien is de locatie beschikbaar voor evenementen.”

Ruw

De ruimte bestaat uit een ruwe betonnen vloer, brede betonnen pilaren – op sommige plekken bekleed met bakstenen, en stevige stalen draagbalken. Het licht komt binnen door vierkante ramen in de voorgevel en dakramen in het hoge plafond. Een grote kale loods, zonder poespas.

De vloer zit nog vol gaten. Het gebouw is ooit om de machines heen gebouwd, legt Kracht uit. “Ze plaatsten een fundering voor de machines en bouwden daar het gebouw min of meer omheen.” Op de grond wordt komende week een laag beton gestort om de vloer te egaliseren.

Drie bouwstijlen

De hal bestaat uit één open ruimte, die in de loop der tijd werd uitgebreid. Door verschillen in de bouwstijl is de ruimte voor het oog op te delen in drie hallen. Het grootste gedeelte is ruim 2.000 vierkante meter en heeft een bijzonder, bijna gewelfd plafond. Een boogconstructie met dakramen, die steunt op stevige groene stalen balken. Het middelste gedeelte is smaller en heeft een hoger, plat plafond. Hoog boven ons, vlak onder het plafond zijn rondom ramen. Het achterste gedeelte tenslotte is het smalst maar het hoogst. Hier is het plafond van hout, het heeft een twaalf meter hoog puntdak dat steunt op houten dwarsbalken.

“De Projectielenfabriek werd voor het eerst in gebruik genomen tijdens het culturele event Art Zaanstad, op 12, 13 en 14 juni 2016. Sindsdien is de locatie beschikbaar voor evenementen.”

projectielen fabriek 9

projectielen fabriek 10